ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης

Νέα σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης

Η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που περιέχει η λίστα Βαρουφάκη ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης της νέας ομάδας διαπραγμάτευσης, το βράδυ της Τρίτης (28/4) στη Βουλή.

Η σύσκεψη της ομάδας πραγματοποιήθηκε μάλιστα υπό τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Μία ακόμη απόδειξη της εμπιστοσύνης που χαίρει από τον Αλέξη Τσίπρα…

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 27 Απριλίου, έγινε γνωστό ότι τα άρθρα του νομοσχεδίου θα αφορούν μεταξύ άλλων σε δημοσιονομικά ζητήματα, στη φορολογική διοίκηση, στις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, στη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, στη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης, η λίστα εμπλουτίστηκε ποιοτικά, ενώ στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν τα «κόκκινα» δάνεια και η bad bank, αλλά και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Στα φορολογικά, στις διατάξεις του σ/ν θα περιληφθούν τα θέματα της φοαρολογικής διοίκησης και η καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, ενώ η διάρθρωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση τον Ιούνιο. Εξάλλου, δεν θα περιληφθεί σε αυτή τη φάση ο «φόρος διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις