ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυβέρνηση προς επιχειρηματίες: Περάστε από το ταμείο

Κυβέρνηση προς επιχειρηματίες: Περάστε από το ταμείο

Μετά τον Λεωνίδα Μπόμπολα, άλλος ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας «κινδύνευσε» να βρεθεί με χειροπέδες, αφού είχε ανοικτούς λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με την εφορία. Άνηκε και αυτός στην κατηγορία «έχω και δεν πληρώνω».

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κινείται στο χώρο του εφοπλισμού και είναι από τα πιο γνωστά ονόματα, με βαριά παράδοση στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες ειδοποιήθηκε για τις φορολογικές του εκκρεμότητες με τη ρητή εντολή ότι αν δεν προέβαινε σε ρυθμίσεις θα προχωρούσαν οι διαδικασίες της δίωξής του.

Οι δικηγόροι και οι φοροτεχνικοί του επιχειρηματία, μετέβησαν στη δικαιοσύνη και στην εφορία και έδωσαν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει άμεσα πληρωμή μεγάλου μέρους του χρέους, όπως και έγινε.

Ο γνωστός εφοπλιστής κατέθεσε επιταγή κάνοντας χρήση του νόμου Βαλαβάνη και έτσι γλίτωσε την ποινική δίωξη αλλά και τον… διασυρμό.

Είναι γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη κυβέρνηση που επιτέλους άρχισε να εφαρμόζει τους νόμους και καλεί πλέον όσους έχουν ρευστό και δεν πλήρωναν τις υποχρεώσεις τους να… περάσουν από το ταμείο!

Η εντολή του πρωθυπουργού γίνεται πράξη: «Να πληρώσουν όλοι όσοι έχουν. Καμία διάκριση σε κανέναν».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για το ταμείο της εφορίας, πολύ γρήγορα θα πάρουν σειρά και άλλοι μεγαλοεφοπλιστές και επιχειρηματίες, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά πως αν δεν πληρώσουν, ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι πολύ βαρύς.

Σχετικές ειδήσεις