ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι και το CNN ασχολήθηκε με τον Μπόμπολα

Μέχρι και το CNN ασχολήθηκε με τον Μπόμπολα

Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η είδηση της σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα για φοροδιαφυγή ύψους 4 εκ. ευρώ μπορεί να μην έπαιξε πρώτο θέμα, ωστόσο τα μεγάλα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης αναφέρονται στις εξελίξεις.

Το CNN στον τίτλο του κάνει λόγο για «νίκη της Ελλάδας» και για τον «πρώτο μεγάλο φοροφυγά που πιάστηκε».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος κατέβαλε τελικά 1,8 εκ. ευρώ και έλαβε μικρή χρονική προθεσμία προκειμένου να καταβάλει και τα υπόλοιπα χρήματα (2,2 εκατ. ευρώ).

Την ίδια ώρα το Mega έκανε λόγο για «εξάντληση κάθε αυστηρότητας» στο πρόσωπο του Λεωνίδα Μπόμπολα, εκφράζοντας «προβληματισμό για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης και την προσπάθεια να σπιλωθεί η επαγγελματική και προσωπική του εικόνα».

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η κυρία Τρέμη μας είπε ότι κακώς ασχολήθηκε το ΣΔΟΕ με τις φορολογικές εκκρεμότητες του Μπόμπολα και θα είναι μεγάλο κακό αν στο μέλλον ασχοληθεί και με άλλους επιχειρηματίες.

Πάντως το CNN ασχολήθηκε και μιλά μάλιστα για νίκη της Ελλάδας, αναφέροντας ότι ο Λ. Μπόμπολας ήταν ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ότι «μέλη της οικογένειας Μπόμπολα ήταν μεταξύ εκείνων που κατονομάζονται στον κατάλογο των πολιτικών και επιχειρηματικών ελίτ της χώρας με μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία», ενώ σημειώνει ότι «η οικογένειά του ελέγχει επίσης μια σειρά από εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της καθημερινής εφημερίδας 'Έθνος'' και του δημοφιλούς τηλεοπτικού σταθμού Mega».

«Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι μία από τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Τα στοιχεία της δείχνουν οι καθυστερούμενες φορολογικές οφειλές ανέρχονταν σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2014 - χρήματα που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα να αποφύγει τη χρεοκοπία» καταλήγει το ρεπορτάζ του CNN.

Σχετικές ειδήσεις