ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Δεν βλέπει ελληνική συμφωνία με την Ευρωζώνη τη Δευτέρα

Σαπέν: Δεν βλέπει ελληνική συμφωνία με την Ευρωζώνη τη Δευτέρα

Οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της από την ευρωζώνη πρέπει να σημειώσουν πρόοδο, αλλά δεν θα είναι καθοριστικές, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα να βρίσκεται υπό πίεση να καταλήξει σε συμφωνία προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, καθώς την Τρίτη βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταβολή πληρωμής ύψους 750 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) 750 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών «θα είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική», είπε ο Σαπέν σε δημοσιογράφους. «Τα πράγματα έχουν προχωρήσει αλλά δεν είναι αρκετά ώριμα για να επιτρέψουν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας».

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται «μερικές ακόμα ημέρες ή εβδομάδες» για την επίτευξη συμφωνίας. Είπε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για την πολιτική βούληση των δύο πλευρών και καμία ανησυχία για το εάν τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία.

Αρνήθηκε να πει εάν το Eurogroup θα συμφωνήσει σε ανακοίνωση για την Ελλάδα, καθώς και να δώσει νέα προθεσμία για το μέχρι πότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

«Παραμένει μια περίπλοκη και ευαίσθητη διαδικασία», είπε σε συνέντευξη τύπου. «Τα πράγματα είναι τεταμένα για την Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις