ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup - Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα

Eurogroup - Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα

Tην πιθανότητα εφαρμογής ενός plan B για την Ελλάδα απέκλεισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, επεσήμανε πως σήμερα, Δευτέρα (11/05/2015) δεν διαφαίνεται πως θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.
«Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα. Το Eurogroup δε θα πει στην ΕΚΤ τι να κάνει. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική βούληση για την συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.
Την ίδια ώρα, σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα πρόσθεσε, πως αν είναι απαραίτητο, εναπόκειται στους Έλληνες πολιτικούς να το αποφασίσουν και να το διοργανώσουν.

«Είμαστε εδώ απόψε για να συζητήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα. Αν αυτή η πρόοδος είναι αρκετή δεν το γνωρίζω ακόμα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Eurogroup, ενώ αναφορικά με τις ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης για μια κοινή δήλωση που θα κάνει την ΕΚΤ να δώσει το πράσινο φως για αύξηση του ELA, o κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη και δεν είναι το Eurogroup αυτό που θα υπαγορεύσει τους κανόνες.

Σχετικές ειδήσεις