Δεν ανησυχεί τον EFSF η απόφαση της Ελλάδας για το ΔΝΤ

Newsroom Newsroom

Δεν ανησυχεί τον EFSF η απόφαση της Ελλάδας για το ΔΝΤ

Δεν ανησυχεί τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) η απόφαση της Ελλάδας να ομαδοποιήσει τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μία.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, εφόσον είναι σύμφωνη με τον κανονισμό του ΔΝΤ, δεν αποτελεί αθέτηση πληρωμών και ως εκ τούτου ο EFSF δεν ανησυχεί.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα υπέβαλε χθες ανάλογο αίτημα στο ΔΝΤ εναπόκειται στο ΔΝΤ να αποφασίσει πώς θα οργανώσει την αποπληρωμή των δόσεων, εφόσον φυσικά το ελληνικό αίτημα έχει γίνει αποδεκτό.

Εξάλλου, πηγές της ΕΚΤ αρνήθηκαν να σχολιάσουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, παραπέμποντας στη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Φραγκφούρτη στις 3 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν η ομαδοποίηση των δόσεων από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ έχει συνέπειες στο πρόγραμμα κουρέματος ενεχύρων που προβλέπει ο μηχανισμός ELA, o Μ. Ντράγκι απάντησε ότι δεν θέλει να το σχολιάσει, σημείωσε όμως τα εξής: «Θα πρέπει να εξετάσουμε επακριβώς ποιές είναι οι προϋποθέσεις. Η δυνατότητα ομαδοποίησης των πληρωμών έχει χρησιμοποιηθεί από μία χώρα τη δεκαετία του '70, αν δεν απατώμαι, και θα δούμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved