ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Σύντομα συμφωνία αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ - υγιείς οι τράπεζες

Σταθάκης: Σύντομα συμφωνία αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ - υγιείς οι τράπεζες

Τις πτυχές των τρεχουσών συζητήσεων έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Ως επόμενο βήμα των επαφών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ο υπουργός βλέπει σχετικά σύντομα μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο ενώ ετοιμάζεται και η επικαιροποιημένη - σύμφωνα με πληροφορίες - πρόταση της Αθήνας προς τους Θεσμούς.

Αναφερόμενος στην επιμονή των πιστωτών ο Γ. Σταθάκης περιέγραψε τις περικοπές στις συντάξεις και τον ΦΠΑ ως τα κύρια εμπόδια εκτιμώντας πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ακολούθως έβαλε τέλος στη σεναριολογία των εκλογών θεωρώντας πως δεν θα έδιναν λύση στα υφιστάμενα προβλήματα.

Σχετικά με τον τραπεζικό τομέα, μετά και τη δήλωση της Ντανιέλ Νουί, ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες, σημείωσε πως ο ελληνικός τραπεζικός τομέας δεν αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα.

Οσον αφορά τις υποχρεώσεις τις χώρας στους πιστωτές είπε πως η Ελλάδα θα εξυπηρετεί το χρέος της όσο αυτό είναι εκ των πραγμάτων εφικτό.

Σχετικές ειδήσεις