Νέο χτύπημα Σόιμπλε: Προετοιμαζόμαστε για Grexit

Newsbomb

Τη μη εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα κατά το αυριανό (18/5/2015) Eurogroup, προεξοφλεί ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τραβώντας και πάλι το χαλί των διαπραγματεύσεων και δημιουργώντας εκ των προτέρων αρνητικό κλίμα.

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική Βουλή (Bundestag), που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι το Βερολίνο ήδη έχει θέσει επί τάπητος σχέδια για αποκλιμάκωση της κρίσης, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε δεν είναι καθόλου αισιόδοξος ότι θα κλείσει η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές στις 30 Ιουνίου.

Δύο βουλευτές, τη μαρτυρία των οποίων επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών στη Bundestag , ο Σόιμπλε τόνισε «τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο»

Βάσει των ίδιων βουλευτών ο κ. Σόιμπλε «αποκάλυψε» ότι το Βερολίνο επεξεργάζεται σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, εφόσον η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Επίσης, φέρεται ειπών ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες για λύση, απέκλεισε όμως αυτό να συμβεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved