ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάιμαν: Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο

Φάιμαν: Το ελληνικό χρέος πρέπει να καταστεί βιώσιμο

Να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με μια διατύπωση ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, πρότεινε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Σε δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, άσκησε ταυτόχρονα κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα και ζήτησε να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

«Προτού υπάρξει μια βιωσιμότητα του χρέους δεν θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις και το θέμα αυτό πρέπει να προκύψει σε ένα επόμενο βήμα, μετά από μία απόφαση, ώστε να δημιουργηθούν και πάλι στην Ελλάδα θέσεις εργασίας».

Ο κ. Φάιμαν δεν προχώρησε σε προγνώσεις για τυχόν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και υπενθύμισε πως στην περίπτωση συμφωνίας, αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια, αλλά και να έχει τη συναίνεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Κριτική άσκησε ο Αυστριακός καγκελάριος στις προτάσεις των πιστωτών για περαιτέρω περικοπές. «Αυτοί οι θεσμοί, με αυτά που λέγουν, δεν έχουν πάντα τη συγκατάθεσή μου», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα το 40% των ανθρώπων δεν έχουν πλέον καμία ασφάλεια ασθένειας.

Ακόμη, ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καταστροφική, προπάντων για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και ο ίδιος θέλει, όπως τόνισε, στην Ευρώπη, η οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, η ζωή να είναι υποφερτή και πλούσια σε ευκαιρίες.

Ο Βέρνερ Φάιμαν είπε πως δεν επιθυμεί να επιρρίψει ευθύνες, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει μία ενιαία Ευρωζώνη, η αλυσίδα είναι τόσο ισχυρή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. «Γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να έχει μια ευκαιρία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων