ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ

Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής της δόσης του ΔΝΤ

Λήγει σήμερα η προθεσμία πληρωμής των δόσεων 1,56 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και σε περίπτωση που αυτή δεν καταβληθεί τότε η χώρα τίθεται σε καθεστώς ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Σε επόμενο στάδιο, η Κριστίν Λαγκάρντ θα ενημερώσει επ' αυτού το ΔΣ του Ταμείου και θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Σχετικά, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις και την κατάσταση που επικρατεί τώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι το τηλέφωνό του είναι ανοιχτό για όποιον θέλει να επικοινωνήσει μαζί του. Για την πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αν μας δώσουν συμφωνία το βράδυ, να την πληρώσουμε αύριο το πρωί» και πρόσθεσε: «είναι δυνατόν να έχουν προκαλέσει ασφυξία στις τράπεζες, να μην δίνουν παράταση για μια εβδομάδα για να εκφραστεί ο λαός στο δημοψήφισμα και να πληρώσουμε δόση ΔΝΤ;»

Αντίστοιχα η επικεφαλής του Ταμείου είχε τονίσει πως αν η Ελλάδα αθετήσει πληρωμή τότε υπάρχει σειρά διαδικασιών και ενημερώσεων που πρέπει να ξεκινήσουν αλλά κάθε χώρα που δεν πληρώνει το ΔΝΤ εγκαίρως, είναι ληξιπρόθεσμη έναντι του Ταμείου.

Το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει κεφάλαια σε αυτή τη χώρα μέχρι να καταβληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Σχετικές ειδήσεις