ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινδυνολογία Ρέγκλινγκ για να ψηφιστεί το «ναι»

Κινδυνολογία Ρέγκλινγκ για να ψηφιστεί το «ναι»

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, παρενέβη στα εσωτερικά της Ελλάδας εκφραζόμενος εμμέσως πλην σαφέστατα, υπέρ του«ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Ρέγκλινγκ σημειώνει ερωτηθείς για το «όχι»: «Με την ψήφο στο ΟΧΙ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός για το κατά πόσον θα εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα απαιτεί μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή αξιόπιστων και δύσκολων μέτρων. Αν αυτή η πεποίθηση δεν υπάρχει, τότε δεν θα δούμε τα θετικά αποτελέσματα που χρειάζεται η Ελλάδα».

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα γίνει αν υπερψηφιστεί το «ναι», ο κ. Ρέγκλινγκ παίρνει εμφανώς θέση λέγοντας: «Τα δημοσιονομικά μέτρα που θα χρειαστεί να πάρει θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έκανε η Ελλάδα στο παρελθόν. Η μεγάλη μείωση του ελλείμματος από το 15% στο 2% του ΑΕΠ έχει επιτευχθεί, οπότε η υπόλοιπη δημοσιονομική προσαρμογή σε σχέση με των τελευταίων 5 ετών είναι σχετικά μικρή αλλά απαραίτητη. Η ανταγωνιστικότητα έχει αποκατασταθεί κοιτώντας την αύξηση των εξαγωγών πέρυσι, αυτό που χρειάζεται είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να τονώσει την ανάπτυξη για το μέλλον. Δεν πιστεύω ότι η προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις θα είναι σκληρότερες από αυτές του παρελθόντος».

Σχετικές ειδήσεις