ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

Ελληνική αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος στην αρχή των συναλλαγών την Τετάρτη μετά από τις χθεσινές εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα με τους επενδυτές να ελπίζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε συμφωνία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε από τους 19 ηγέτες της ζώνης του κοινού νομίσματος, η Ελλάδα θα υποβάλει την Τετάρτη επίσημη αίτηση για πρόγραμμα με ένα πρώτο κατάλογο των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων που πρέπει να διατυπώνονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια έως την Παρασκευή το πρωί.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ήταν ενισχυμένος μέχρι 0,2 τοις εκατό στις 1,478.73 μονάδες μετά από πτώση 1,6 τοις εκατό χθες. Τα Blue-chip της ευρωζώνης ο Euro STOXX 50 κέρδιζε 0,4 τοις εκατό.

Ωστόσο, ο Δείκτης Πρώτων Υλών Stoxx Europe 600 υποχώρησε 1,2 τοις εκατό πιεσμένος από την Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης μετάλλων στον κόσμο

Στο Λονδίνο, εξαιτίας της αισιοδοξίας απέναντι στην πιθανή διευθέτηση της ελληνικής κρίσης, ο δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,24% και διαμορφώθηκε στις 6.447,61 μονάδες.

Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,31% με την έναρξη των συναλλαγών και διαμορφώθηκε στις 10.710,29 μονάδες.

Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,16% και διαμορφώθηκε στις 4.611,86 μονάδες.

Σχετικές ειδήσεις