Eurogroup – Δύο προσχέδια προετοιμάζει το Eurogroup

Newsbomb

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνεδρίαση του Eurogroup για την επικύρωση της ελληνικής πρότασης για τη νέα δανειακή σύμβαση από τον ESM, με υπουργούς Οικονομικών και εκπροσώπους των Θεσμών να ζητούν λίστα με επιπλέον μέτρα.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι το Eurogroup προετοιμάζει δύο προσχέδια, ένα με τη συμμετοχή των Φινλανδών και ένα χωρίς.

To πρώτο προσχέδιο δήλωσης το οποίο συντάσσεται, δεν θα γίνει γνωστό. Το τελικό προσχέδιο θα γίνει γνωστό περίπου στις 4 το πρωί και θα παραπέμπει στη συνάντηση των ηγετών των χωρών - μελών του Eurogroup.

Αν και υπάρχουν σοβαρότατες διαφωνίες από αρκετές χώρες, η διαδικασία προχωράει με αργούς ρυθμούς και πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν πως η ανακοίνωση ενδέχεται να περιέχει και αναφορά στο χρέος.

Το πρώτο προσχέδιο της ανακοίνωσης θα οδηγήσει σε ένα διάλειμμα, έτσι ώστε να ενημερωθούν οι ηγεσίες των κρατών-μελών, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συγγραφή ενός δεύτερου προσχεδίου, το οποίο θα αποτελεί και την ανακοίνωση του Eurogroup.

Όπως όλα δείχνουν το Eurogroup είναι διχασμένο. Από τη μία πλευρά Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος και Κομισιόν και από την άλλη Γερμανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Λιθουανία, Σλοβακία, Εσθονία, Σλοβενία. Το Eurogroup αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγη ώρα και ενδεχομένως να συνεδριάσει αύριο πάλι.

Υπενθυμίζεται πως η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 16:00 ώρα Ελλάδος, ενώ γύρω στις 20:00 υπήρξε μία μικρή διακοπή για δείπνο.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για το Eurogroup

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved