ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο 3: Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Μνημόνιο 3: Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Επιστρέφει στην Αθήνα -έπειτα από επτά μήνες- η τρόικα, για εξονυχιστικούς ελέγχους με αντίδοτο τα 7,16 δισ. του δανείου–γέφυρα, αλλά και προκειμένου τα μέλη της να ελέγξουν την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

Αρχικά τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών αναμένονται να βρεθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έπειτα από το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls.

Εκτός από τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ και τον Ιρλανδό Ντέκλαν Κοστέλο (οι οποίοι διαδέχτηκαν τους Πολ Τόμσεν και Ματίας Μορς αντίστοιχα), το νέο πρόσωπο που θα πατήσει πόδι στην Αθήνα θα είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, ως διάδοχος του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ, Κλάους Μαζούχ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (22/7), η ανασχηματισμένη - πλέον - κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει ακόμη ένα κρίσιμο τεστ, με την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων και αμέσως να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, όπως και οι δια ζώσης συζητήσεις, για τη σύνταξη του τρίτου Μνημονίου.

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα της τρόικας

Ο Ρίσι Γκογιάλ, που ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει παίξει ρόλο στην ελληνική διαπραγμάτευση, φέρεται να έβαζε εμπόδια για να κλείσει το Μνημόνιο ΙΙ.

Ο Ράσμους Ρέφερ ανέλαβε καθήκοντα από τον Μάρτιο φέτος και κουβαλάει ήδη τη φήμη του «σκληρού» από την τριετή θητεία του στο σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας.

Ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο είναι ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί, που αντικατέστησε πέρυσι τον Μάιο τον Ματίας Μορς, ο οποίος αναβαθμίστηκε στην Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις