ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Γενικό λογιστήριο του κράτους τα κλιμάκια της τρόικας

Στο Γενικό λογιστήριο του κράτους τα κλιμάκια της τρόικας

«Πρεμιέρα» σήμερα (28/07/2015) για την τρόικα, έπειτα από εξάμηνη περίπου απουσία από την Αθήνα, καθώς έφτασαν πριν από λίγο τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Η πολυμελής ομάδα των τεχνοκρατών από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM πέρασε την πόρτα του κτηρίου λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης, όπου θα συζητηθούν σε αρχικά στάδια τα βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες και αν καθοριστούν κάποιες πρώτες κατευθυντήριες γραμμές, αναμένεται να λάβουν χώρα συναντήσεις με υπουργούς βασικών υπουργείων, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα πραγματοποιηθούν σε παράλληλες ομάδες εργασίας και θα έχουν στην ατζέντα τους δημοσιονομικά θέματα, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένονται στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

«Θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε: «Οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί».
Έτερος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «οι συζητήσεις θα γίνονται στα ξενοδοχεία όπου θα διαμένουν».

Σχετικές ειδήσεις