ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Να αρθούν τα capital controls με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Μίχαλος: Να αρθούν τα capital controls με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την εκτίμηση ότι για να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία απαιτούνται ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, διατύπωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, τονίζοντας ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει αρθεί το καθεστώς των capital controls.

Μιλώντας σε φόρουμ που έγινε στις Σέρρες στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 1ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης «SerExpo», ο κ. Μίχαλος επανέλαβε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και τα κόμματα να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πρόταση που «τους έχουμε καταθέσει με ισοδύναμα 4,6 δισ. ευρώ», ενώ συνεχάρη την πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, που ως υπουργός θέσπισε το νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Για τα κόκκινα δάνεια ξεκαθάρισε «δεν μπορεί η επιχειρηματική κοινότητα να είναι ανάλγητη. Πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι «τις επόμενες 42 ημέρες, πρέπει να περάσουν 48 σκληρά προαπαιτούμενα. Θα υπάρξουν δυσκολίες όχι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, στην έκδοση των εφαρμοστικών αποφάσεων».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέλαβε τη δέσμευση ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα στην Αθήνα ένα εκθεσιακό κέντρο που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις των επιμελητηρίων της χώρας.

Ρoή Ειδήσεων