ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά με τους θεσμούς

Τσακαλώτος: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά με τους θεσμούς

Για γενική συμφωνία όσον αφορά στα δημοσιονομικά έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφερε: «Υπάρχει γενική συμφωνία για τους στόχους, για το πού πάει η οικονομία. Συμφωνούν ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη, περίπου 1,3%, είπε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως μπορούν να αλλάξουν τα στοιχεία και να είναι ακόμη πιο αισιόδοξα αν πάει καλά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τονίζοντας πως υπάρχει επιστροφή της αισιοδοξίας στη συζήτηση».

Όπως προανήγγειλε, αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το θεμα της συζήτησης θα είναι τα χρηματοοικονομικά «που περιλαμβάνουν και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα δάνεια», το νόμο Κατσέλη, ίσως και το Ταμείο».

«Οι θεσμοί εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις για το στόχο των πρωτογενών στο -0,25% φέτος και +0,5% του χρόνου», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Ορισμένα θέματα είναι γραμμένα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά δεν έχουν ακόμη ποσοτικοποιηθεί γιατί δεν είχαμε, τότε, τα στοιχεία», τόνισε.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δόση των 2 δισ ευρώ αναφέροντας πως «αυτό θα γίνει, πιστεύω, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας».

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ζητάνε νέα μέτρα αλλά «συζητάνε τα υπάρχοντα μέτρα να τα διατυπώσουμε ακριβώς, να τα ποσοτικοποιήσουμε και να κάνουμε και τεχνική μελέτη πώς το τάδε μέτρο οδηγεί σ’ αυτό το αποτέλεσμα και όχι σε κάποιο άλλο».

Σχετικές ειδήσεις