ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Στους δρόμους αγρότες, φαρμακοποιοί, ΠΟΕ - ΟΤΑ

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Στους δρόμους αγρότες, φαρμακοποιοί, ΠΟΕ - ΟΤΑ

Άρχισαν οι κινητοποιήσεις από τις ομάδες που έχουν πληγεί από τα νέα μέτρα που έφερε το μνημόνιο – Στους δρόμους φαρμακοποιοί, αγρότες και η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ομάδες που επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα – «φωτιά» του νέου μνημονίου.

«Λουκέτο» διαρκείας έβαλαν από σήμερα Δευτέρα (26/10) οι φαρμακοποιοί.

Μόνο από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από σήμερα, αφού οι φαρμακοποιοί προχωρούν σε συνεχόμενες 24ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Από τη 1 το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις προωθούμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, που επιτρέπει την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς.

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα κατέβει στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Εως τότε πάντως θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, ανακοίνωσε ότι τελικά την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία του μπλόκου θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος των αγροτών επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε πως «μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα».

«Είμαστε όλοι μας με το δάχτυλο στη σκανδάλη και η κατάβασή μας στην Αθήνα πρέπει να θεωρείται από όλους δεδομένη» τόνισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, προσθέτοντας: «θα κατακλύσουμε την πρωτεύουσα, μήπως και επιτέλους κάποιος μας ακούσει».

Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Με τη σειρά της η ΠΟΕ – ΟΤΑ ετοιμάζει κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα μέτρα. Ειδικότερα η 4η Νοεμβρίου έχει χαρακτηριστική με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των ΟΤΑ (Γκαράζ, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.)

Εν τω μεταξή η Ομάδα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων Γονέων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα σήμερα το πρωί.

«Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.... Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, γονείς ή όχι... μας αφορά όλους... σημειώνουν καταγγέλλοντας τις καθυστερήσεις στα επιδόματα τέκνων και τις κάρτες σίτισης», ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

Όπως σημειώνουν «για τον ΕΝΦΙΑ δεν καθυστέρησαν αλλά τον ζητούν στην ώρα του... ενώ κάνουν λόγο για παράλογη και παράνομη φορολογία... και για ψυχολογική βία που ασκεί η κυβέρνηση».