ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αλαλούμ» με τα τέλη κυκλοφορίας

«Αλαλούμ» με τα τέλη κυκλοφορίας

Το απόλυτο χάος δημιουργούν οι αλλεπάλληλες διφορούμενες και ασαφείς δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφορικά με τις αυξήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες σε ό,τι αφορά στα τέλη κυκλοφορίας.

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ – ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΥ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ»

Κι ενώ μέχρι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υπήρχαν πληροφορίες ότι το οικονομικό επιτελείο προσανατολιζόταν σε αυξήσεις-φωτιά ως προς τα «ραβασάκια» των αυτοκινήτων, σε μια προσπάθεια να βρει ισοδύναμα μέτρα ως προς το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προέβη σήμερα Κυριακή (01/11/2015) σε μια διευκρινιστική δήλωση, η οποία, ωστόσο, μάλλον, έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες των ιδιοκτητών ΙΧ. Κι αυτό, γιατί κανείς δεν γνωρίζει εν τέλει τι θα κληθεί να πληρώσει.

«Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά που γράφονται είναι ψέματα. Θα πάμε σε αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ακριβά ως προς την τιμή», δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM.

Και πρόσθεσε: «Θα πάμε σε ελάφρυνση σε αυτοκίνητα που είναι χαμηλής αξίας και σε μικρά αυτοκίνητα».

Ωστόσο, αν και με τη δήλωση αυτή ο κ. Αλεξιάδης επιχειρεί να δράσει πυροσβεστικά απέναντι στις παντός είδους «διαρροές» που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από διάφορα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, τίποτε δεν μοιάζει ξεκάθαρο.

Για παράδειγμα, τι ορίζει εφεξής το υπουργείο Οικονομικών ως «ακριβό αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού» και κυρίως τι θα γίνει με όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας (υβριδικά) ή ντίζελ που, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να υπόκεινται στις ευεργετικές διατάξεις για τα λεγόμενα «πράσινα τέλη κυκλοφορίας».

Κι όλα αυτά συμβαίνουν λίγο προτού το οικονομικό επιτελείο αρχίσει να στέλνει τα πρώτα ειδοποιητήρια πληρωμών στους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Η συγκεκριμένη τακτική των διαρροών και των συνακόλουθων διευκρινιστικών δηλώσεων, αν μη τι άλλο, προκαλεί θυμηδία αλλά και εκνευρισμό, αφού δίνεται η αίσθηση στον πολίτη ότι τα κυβερνητικά μέτρα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται, μάλλον γίνονται «στο πόδι».

Σχετικές ειδήσεις