ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΑΠ: Ούτε τέλος, ούτε φόρος στα παιχνίδια μας!

ΟΠΑΠ: Ούτε τέλος, ούτε φόρος στα παιχνίδια μας!

Ο ΟΠΑΠ απαντά όχι στην επιβολή τέλους ή επιπλέον φόρων στα παιχνίδια και προειδοποιεί πως αν προχωρήσει αυτό, τα προβλήματα θα είναι πολλά και τα δημόσια έσοδα λιγότερα.

Τυχούσα επιβολή τέλους ή φόρων στα παιχνίδια της εταιρείας, θα επηρεάσει άμεσα την παικτική δραστηριότητα και κατά συνέπεια θα πληγούν τα δημοσιονομικά έσοδα καθώς θα μειωθεί το ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσια από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Χριστοφόρου, η επιβολή τέλους ή φόρου στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στο δίκτυο της εταιρείας, το οποίο θα πληγεί σημαντικά. Σύμφωνα με στοιχεία που γνωστοποίησε, οι 4.500 πράκτορες, οι οικογένειές τους και περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι στα πρακτορεία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικά προβλήματα.

Ο Γενικός διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, μίλησε για μη αποδοτικότητα του τέλους ή του φόρου αυτού και υποστήριξε πως έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα πλήξουν τον παράνομο τζόγο που αυτήν την στιγμή υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ.

Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου υποστήριξε επίσης πως ο ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αποτελώντας τον μεγαλύτερο φοροδότη στην χώρα μας, αποδίδοντας μόνο για το 2014, περί τα 570 εκατ. ευρώ

Σχετικές ειδήσεις