ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Δύσκολο να ξεκλειδώσει η «θυρίδα» για την απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ

Eurogroup: Δύσκολο να ξεκλειδώσει η «θυρίδα» για την απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ

Οσο πλησιάζει η ώρα για το Eurogroup, τόσο «φουντώνουν» τα σενάρια που θέλουν να μπλοκάρεται, τουλάχιστον για σήμερα, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Επικαλούμενη ευρωπαϊκές πηγές, η Wall Street Journal προβλέπει σε δημοσίευμά της πως δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια και πως το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση για την Τετάρτη (11/11/2015).

Το Eurogroup ξεκινά στις 16.00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με οικονομικούς παράγοντες της ελληνικής πλευράς, το κλίμα δεν είναι και τόσο ευχάριστο καθώς παραμένουν αρκετές εκκρεμότητες ακόμη (βλέπε: πλειστηριασμοί και «κόκκινα» δάνεια) για το κλείσιμο της πολυπόθητης συμφωνίας που θα απελευθερώσει την κρίσιμη δόση που περιμένει να πάρει η Ελλάδα.

Η γενικότερη εκτίμηση είναι πως επιβάλλεται να δοθεί μία μικρή παράταση. Οι μέρες είναι αρκετά ασφυκτικές με δεδομένο πως έχει ξεκινήσει από την πλευρά των τραπεζών η διαδικασία αυξήσεων κεφαλαίων καθώς και η ενδοσκόπηση ξένων θεσμικών επενδυτών.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία αν όχι σήμερα –θεωρείται αδύνατη- τουλάχιστον τις ερχόμενες ημέρες, υπάρχει περίπτωση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να βρεθεί… εκτός «πλάνου», κοινώς να τιναχτεί στον αέρα με ότι συνεπάγεται αυτό…

Σχετικές ειδήσεις