ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμιο ρεκόρ για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα!

Παγκόσμιο ρεκόρ για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα!

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους διαθέτει σταθερά η χώρα μας, όπως τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του International Spectator. Χρυσό μετάλλιο, όμως, παίρνουμε στο συγκεκριμένο «αγώνισμα» και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - 22 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ- ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα, λοιπόν με το International Spectator η Ελλάδα διαθέτει την ισχυρότερη ανεργία στους νέους παγκοσμίως με το ποσοστό να φτάνει το 51,8%. Δεύτερη ακολουθεί η Ισπανία με 48,6% και η Ιταλία κατέχει την τρίτη θέση με 40,5%.

Το Spectator κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις την Γερμανία και την Ιαπωνία με 7% και 5,5% ανεργία στους νέους αντιστοίχως.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Σεπτέμβριο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν στα 806.429 άτομα με το 56,9% να βρίσκεται στο μητρώο του Οργανισμού περισσότερο από έναν χρόνο.

Και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως, κατέχουμε την πρώτη θέση με τους περισσότερους ανέργους, σύμφωνα με την Eurostat τα στοιχεία της οποίας καταγράφουν πως περίπου 22 εκατομμύρια πολίτες στην ευρωζώνη μένουν εκτός αγοράς εργασίας.

Για τους ειδικούς, η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών, συνιστά «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της Ευρώπης.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που υποστηρίζουν.

Αρκεί να δει κάποιος πως αντιμετωπίζουν το θέμα χώρες που δεν έχουν ουσιαστικό πρόβλημα, όπως η Δανία και η Ολλανδία οι οποίες εκπονούν διαρκώς αναπτυξιακά προγράμματα για την απορρόφηση των νέων στην αγορά εργασίας. Ακόμη και η Γερμανία που φιγουράρει στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας λίστας του Spectator προωθεί πάνω από το 65% των μαθητών της στην τεχνική εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την γρήγορη και κυρίως ασφαλή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Σχετικές ειδήσεις