ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει ο Σκουρλέτης ότι θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά με κοινωνικά κριτήρια

Διαψεύδει ο Σκουρλέτης ότι θα κοπεί το ρεύμα σε νοικοκυριά με κοινωνικά κριτήρια

Απόλυτα ψευδή χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία θα κοπεί, από τη ΔΕΗ, το ηλεκτρικό ρεύμα σε 700.000 νοικοκυριά που έχουν οφειλές.

«Κανένα κοινωνικό τιμολόγιο δεν κόβεται, κανένας συμπολίτης μας που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ρεύμα. Είναι απόλυτα ψευδές αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση επικύρωσης της συμφωνίας για το Κιότο.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι για κανέναν αγρότη που έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους.

«Βεβαίως, πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα συσσωρευμένα χρέη της ΔΕΗ, ύψους 2 δισ. 200 εκατ., χρειάζεται, όμως, και η απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και αυτοί που έχουν. Δεν μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές ή δημοτικές, που από το 2012 δεν πλήρωσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΔΕΗ, μόλις πήγε για να κόψει το ρεύμα σε 12 επιχειρήσεις, βρήκαν τα λεφτά και πλήρωσαν αμέσως», επεσήμανε ο υπουργός.

Σχετικές ειδήσεις