ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταφεύγει στο… Θιβέτ! (photos)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταφεύγει στο… Θιβέτ! (photos)

Όταν η … Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) έχει κέφια, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Γιατί, όμως, το «όνειρο» δεν κρατάει για πολύ;

Ούτε μία, ούτε δύο σελίδες αφιερώνει η Γερμανική FAZ στον Γιάνη Βαρουφάκη. Πέντε σελίδες κόμικς με τον πρώην υπουργό να πρωταγωνιστεί σε διάφορες καταστάσεις!

Τα σκίτσα είναι απολαυστικά.

Ο πρώην υπουργός με την σύζυγό του Δανάη Στράτου απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι το απεριτίφ τους όταν ο σκοτεινός Τζορτζ Σόρος με μία… εξ ουρανού πρόταση, του ζητά να αναλάβει την θέση του Μάριο Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!

Ο Βαρουφάκης δέχεται!

Καβαλά τη μηχανή του και φτάνει στην Φρανκφούρτη!

Ο πρώτος άνθρωπος που συναντά είναι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Δεν είναι και το καλύτερό του να βλέπει μπροστά του τον Γιάνη Βαρουφάκη και κυρίως την… απειλή να καθίσει στην καρέκλα του Ντράγκι! Οι αντιδράσεις Σόιμπλε υποχωρούν όταν ο Βαρουφάκης του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί. Ο Σόιμπλε ξεστομίζει: «Ω! Θεέ μου!»

Η συνέχεια είναι εξίσου… εντυπωσιακοί. Μασκοφόροι απαγάγουν τον Ντράγκι εν ώρα εργασίας και ο ορμητικός Βαρουφάκης αποθεώνεται ως «ο σωτήρας του ευρώ» ενώ στο μεταξύ έχει δώσει την εντολή: «Τυπώστε χρήμα και γρήγορα!»

Η χαρά δεν κρατάει πολύ. Μικροκαταθέτες διαδηλώνουν εναντίον του κι εκείνος καταφεύγει μετά της συζύγου του Δανάης στο Θιβέτ!

Την θέση του κατά την FAZ αναλαμβάνει ο Δαλάι Λάμα!

Δείτε στα σκίτσα στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις