ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα: Οι Έλληνες φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους τη νέα χρονιά!

Έρευνα: Οι Έλληνες φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους τη νέα χρονιά!

Eξαντλημένοι από την πολύχρονη ύφεση, φοβισμένοι μη χάσουν την δουλειά τους, αλλά και ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών τους, δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες!

Αισιοδοξία δεν περισσεύει για τους Έλληνες πολίτες, όπως τουλάχιστον καταγράφουν τα αποτελέσματα του «Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016» της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500.

Οι Έλληνες σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα, ανησυχούν πιο πολύ για την συνεχιζόμενη ύφεση, στην οποία δίνουν 8,3.

Μια ανάσα μακριά από το φόβο τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται και η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους, στην οποία δίνουν 8,2, ενώ στο 7,7 τοποθετούν το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αντίστοιχα, υψηλά στη λίστα των ανησυχιών των για το 2016, βρίσκεται ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους ή της επιχείρησής τους, με 7,3 και ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μίας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία «εξτρεμιστικά στοιχεία».

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του «Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016» βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους, με 6,2 και για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους, με 5,8.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015 σε δείγμα 500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων