ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άκαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου με εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών

Άκαρπη η συνάντηση Κατρούγκαλου με εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών

Άκαρπη ήταν η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών και τους επιστημονικούς φορείς, με θέμα τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Παρόλα αυτά το υπουργείο εργασίας φαίνεται πως κάνει πίσω, όσον αφορά τους νέουτς επαγγελματίες, που σχεδιάζει να τους απαλλάξει από τις βαριές εισφορές και να εφαρμόσει μέτρα για την πρώτη τριετία.

Σύμφωνα με το MEGA, «Το υπουργείο δεν συζητά για συγκεκριμένα νούμερα και αριθμούς, ούτε για οποιαδήποτε προοπτική μεταβολών. Είμαστε στο σημείο μηδέν» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός έκανε λόγο για προσχέδιο νόμου που «δεν μπορεί ούτε να προχωρήσει, ούτε να λειτουργήσει» και που έχει ως φυσικό επόμενο τις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας περιέγραψε τι έρχεται με τον νέο νόμο για τους οικονομολόγους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι -όπως είπε- θα πρέπει να δίνουν τα 7 ευρώ από τα 10 που βγάζουν σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Εν τω μεταξύ, με την πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό έρχονται μειώσεις και περικοπές στο ΕΚΑΣ ακόμη και των αναπήρων. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, «η διάταξη που δίνει το ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω από 65 αλλά έχουν ποσοστό αναπηρίας από 80% και πάνω αποκλείει έναν μεγάλο αριθμό φτωχών αναπήρων».

Σχετικές ειδήσεις