Μπενουά Κερέ: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τελειώσει αρκεί όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις

Newsroom Newsroom

Μπενουά Κερέ: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τελειώσει αρκεί όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μπενουά Κερέ αναφέρεται στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την ελληνική πλευρά. Ξεκαθαρίζει πως δεν θα πρέπει να συγχέεται η προσφυγική κρίση με το αν η χώρα θα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, υποστήριξε ότι: «Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να καταστεί ισχυρότερη η οικονομία, ανεξάρτητα από την προσφυγική κρίση. Για παράδειγμα, η Ελλάδα θα πρέπει να κάθε περίπτωση να μεταρρυθμίσει βιώσιμα το συνταξιοδοτικό σύστημά της».

Αναφορικά με την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ο Κερέ είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε», προσθέτοντας ότι το θέμα δεν αφορά πλέον «τους θεμελιώδεις στόχους αλλά την εφαρμογή». Και για αυτό, συνέχισε, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο. «Και στην ΕΚΤ θέλουμε να συνεχίσει το ΔΝΤ να στηρίζει αυτήν την πορεία».

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «πότε θα τελειώσει η ελληνική κρίση» ο Κερέ απάντησε:

«Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, αρκεί όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν πέρσι το καλοκαίρι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved