ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Δεν διαχειρίζομαι κονδύλια διαφήμισης

Αλεξιάδης: Δεν διαχειρίζομαι κονδύλια διαφήμισης

Στη διαβεβαίωση ότι δεν σχετίζεται με τους δημοσιογράφους που φέρονται να εκβίαζαν τράπεζες και ΔΕΚΟ προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν διαχειρίζεται κονδύλια για τη διαφήμιση.

«Δεν είχα καμία σχέση με τους συγκεκριμένους κυρίους και στις αρμοδιότητές μου δεν υπάρχει διαχείριση κονδυλίων για διαφήμιση ή άλλα ανάλογα έξοδα (από το Υπουργείο ή τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα). Είναι σαφές ότι η σχεδιαζόμενη «δημοσιογραφική επίθεση» (που αναφέρει η δικογραφία) στο πρόσωπό μου, δεν σχετιζόταν με θέματα διαφήμισης ή άλλων κονδυλίων. Ήταν αποτέλεσμα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν θιγεί και προσπαθούν να εκφοβίσουν, είτε με τέτοιες μεθόδους είτε με δήθεν «τρομοκρατικές» επιστολές (όπως αυτή που έστειλαν με περιεχόμενο ανακοίνωση και σφαίρα)» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλεξιάδης.

«Η δημοσιογραφική κριτική, η αποκάλυψη, η διαφωνία και γενικά η λειτουργία της αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι ευθύνη του Τύπου και πρέπει να την επιτελεί με κάθε δυνατό τρόπο. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τις προσωπικές στοχοποιήσεις, την παραπληροφόρηση, την επίθεση σε συνεργάτες του γραφείου μου κλπ. υπάρχει μεγάλη απόσταση, η οποία επιτρέπει να ευδοκιμήσουν τέτοια φαινόμενα, που πλήττουν αρχικά την αξιοπιστία μερίδας του Τύπου» σημείωσε επίσης.

Όπως τόνισε, «δεν έχω να φοβηθώ και να κρύψω τίποτα», ενώ πρόσθεσε «ότι τέτοιες επιθέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύουν την πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και την διαφθορά».
«Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί» κατέληξε και προανήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης για την διερεύνηση τυχών σχέσεων των κατηγορουμένων με τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σχετικές ειδήσεις