ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχεδιάζεται παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων

Σχεδιάζεται παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων

Την παράταση της απόσυρσης ίσως και μέχρι τα τέλη Απριλίου σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνει ιδιώτες, και εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων που έχουν στην κατοχή τους περίπου 10.000 χαρτιά απόσυρσης και δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ

Η διέξοδος αυτή εξετάζεται μετά από τις ενστάσεις των Θεσμών στην παράταση της απόσυρσης μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μπορεί το μέτρο της απόσυρσης να έληξε στις 20 Δεκεμβρίου 2015 αλλά τα χαρτιά της απόσυρσης εξακολουθούν να ισχύουν μόνο όμως για καινούργια αυτοκίνητα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, ελάχιστα είναι τα καινούργια αυτοκίνητα που εκτελωνίστηκαν μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η παράταση που σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών θα διευκολύνει τις εκτελωνίσεις καινούργιων αυτοκινήτων και θα χρησιμοποιηθούν τα πιστοποιητικά απόσυρσης που έχουν στην κατοχή τους οι ιδιώτες καταναλωτές και οι εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει οριστικά και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Η απόσυρση προβλέπει απαλλαγή 50% έως 100% από το τέλος ταξινόμησης του καινούργιου οχήματος, βάσει του κυβισμού του νέου προς ταξινόμηση αυτοκινήτου.

Το όφελος διαμορφώνεται:

Μέχρι 300 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο μέχρι 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως 6.000 ευρώ.
Μέχρι 960 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 8.000 ευρώ.
Μέχρι 1.430 ευρώ, αν αποκτηθεί αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία έως και 11.000 ευρώ.
Μέχρι 2.800 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις