ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H επιστροφή του κουαρτέτου: Έρχονται φορτσάτοι για τα ανοικτά μέτωπα

H επιστροφή του κουαρτέτου: Έρχονται φορτσάτοι για τα ανοικτά μέτωπα

Επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Ντέκλαν Κοστέλο, Ράσμους Ρέφερ και Νίκολα Τζιαμαριόλι προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό θα παραμείνουν στην Αθήνα έως τις 18 Μαρτίου ή το αργότερο έως τις 24 Μαρτίου εφόσον χρειαστεί και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στις έδρες τους για το Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου).

Οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ που είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15-17 Απριλίου. Στόχος όλων των εμπλεκομένων πλευρών είναι το Eurogroup της 22ας Απριλίου να σφραγίσει τη συμφωνία της Ελλάδος με τους θεσμούς, διαπιστώνοντας την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στη «σπαστή» αυτή αξιολόγηση που θα κρατήσει πέρα του μηνός η Ελλάδα θα πρέπει να καταγράψει πρόοδο στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, στο θέμα της αυτονόμησης της φορολογικής διοίκησης και στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο CNN Greece πως η προεργασία που έχει προηγηθεί μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης επιτρέπει την επίτευξη συμφωνίας νωρίτερα από την 1η Μαΐου. Κατά την ίδια πηγή, η έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους , ως μέρος της αλληλουχίας γεγονότων που θα καταστήσουν βιώσιμα τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδος, είναι θετική για την κυβέρνηση καθώς μειώνει το πολιτικό κόστος για τις δύσκολες επιλογές που καλείται να λάβει η ελληνική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα για τα πέντε ανοικτά μέτωπα στο CNN Greece

Σχετικές ειδήσεις