ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aντιπαράθεση ενόψει επιστροφής κουαρτέτου στην Αθήνα

Aντιπαράθεση ενόψει επιστροφής κουαρτέτου στην Αθήνα

Ακόμη δεν επέστρεψε το κουαρτέτο κι άρχισαν τα όργανα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων ήρθαν σε αντιπαράθεση σε συνέχεια των όσων ανακοινώθηκαν χθες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τη συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι τονίζοντας ότι υπάρχει μια "εν δυνάμει σύγκρουση" μεταξύ του ΔΝΤ και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Στόχος της κυβέρνησης είπε μιλώντας στο Mega είναι να προχωρήσει η αξιολόγηση ώστε να γίνει κατόπιν η διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους και να μπει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα περικοπή στις συντάξεις.

Από τη μεριά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ τόνισε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει από το φθινόπωρο και πως η οικονομία "βουλιάζει μέρα με τη μέρα".

Ενώ για το κούρεμα χρέους υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ονομαστικό αλλά να προσφέρει ενδεχομένως μεγαλύτερες επεκτάσεις ή μειώσεις τόκων κάτι όμως που ούτως ή άλλως -είπε- είχε πετύχει η κυβέρνηση Σαμαρά από το Νοέμβριο του 2012.

Πρόεβλεψε μάλιστα ότι η Ελλάδα οδηγείται σε "σαλαμοποίηση της συμφωνίας για το χρέος" κάτι που θα την οδηγήσει σε ένα διαρκές μνημόνιο.

Η επιστροφή του κουαρτέτου θα φέρει κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από τη συγκυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ επισήμανε η Διαμαντώ Μανωλάκου από το ΚΚΕ καθώς όπως σημείωσε φαίνεται πως η κυβέρνηση δέχθηκε να περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το φορολογικό αλλά και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως είπε, το γεγονός ότι συζητήθηκε η μείωση χρέους από τον Απρίλιο σημαίνει ότι έρχονται ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα νωρίτερα.

Σχετικές ειδήσεις