ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκλητικός ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να γίνει ανταγωνιστική οικονομία

Προκλητικός ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα για να γίνει ανταγωνιστική οικονομία

Με τον κλασικό ειρωνικό τόνο που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε την Κυριακή (10/04/2016) στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους Θεσμούς, επισημαίνοντας ότι η χώρα θα πρέπει να βρει τρόπους, για να καταστεί πιο ανταγωνιστική η οικονομία της.

ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ!

«Θα βρούμε λύση τις επόμενες εβδομάδες αλλά δεν θα έχει τίποτα να κάνει με την ανακούφιση χρέους αλλά περισσότερο με την Ελλάδα να πρέπει να κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση του να γίνει ανταγωνιστική οικονομία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Γερμανός υπουργός επιδίδεται για πολλοστή στον κλασικό «πόλεμο νεύρων» εναντίον της Ελλάδας και προσπαθεί να πείσει το γερμανικό ακροατήριο πως η πλέον φτωχοποιημένη χώρα της ΕΕ, που κινείται στο ρυθμό των υφεσιακών μέτρων του «Μνημονίου 3», μπορεί να κάνει περισσότερα, για να γίνει μια ανταγωνιστική οικονομία.

Μάλιστα, εμφανίζεται «αρκετά αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες».
Παράλληλα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε πως «δεδομένου ότι οι ωριμάνσεις του ελληνικού χρέους φτάνουν ήδη στα 35 χρόνια και οι πληρωμές τόκων πάγωσαν για δέκα χρόνια, άνθρωποι που μιλούν για ελάφρυνση χρέους απλά δεν θέλουν να μιλήσουν για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα», ενώ η Αθήνα πρέπει να καλύψει τους όρους που τέθηκαν».

«Βοηθούμε την Ελλάδα, αγοράζουμε χρόνο», είπε προσθέτοντας ότι «οι δανειστές πάντα τηρούσαν τις συμφωνίες, αλλά ήταν δύσκολο για την Αθήνα να κάνει το ίδιο».

Σχετικές ειδήσεις