ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχοινάς: «Σήμερα και αύριο» οι επικεφαλής των κλιμακίων επιστρέφουν στην Αθήνα

Σχοινάς: «Σήμερα και αύριο» οι επικεφαλής των κλιμακίων επιστρέφουν στην Αθήνα

Για «εποικοδομητικές συνομιλίες» και για ανάγκη διατήρησης του «μομέντουμ» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις συζητήσεις που έγιναν στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «σήμερα και αύριο» οι επικεφαλής της αποστολής επιστρέφουν στην Αθήνα με στόχο «την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό». Ο Μ. Σχοινάς χαρακτήρισε το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής στο Άμστερνταμ μια «σημαντική στιγμή» για να καταγραφεί η «πρόοδος που έχει σημειωθεί».

Ερωτηθείς αν αποκλείει την περίπτωση μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο πριν από την Παρασκευή, ο ίδιος εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η Κομισιόν δεν θα προβεί σε «εικασίες» αναφορικά με «ημερομηνίες», ενώ προσέθεσε πως οι συζητήσεις προχωράνε «καλά» και αναζητείται μια συμφωνία σ’ ένα πακέτο μέτρων «αξιόπιστο» και «κοινωνικά δίκαιο», επαναλαμβάνοντας πως οι δημοσιονομικοί στόχοι που τέθηκαν στη συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνουν «σεβαστοί».

«Εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους άλλους θεσμούς για τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Έχει σημειωθεί πρόοδος και δεν πρέπει να χαθεί το "μομέντουμ"», τόνισε ο Μ. Σχοινάς, συμπληρώνοντας πως «η επιτυχία» της αποστολής εξαρτάται από «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όχι μόνο από την Επιτροπή».

Σχετικές ειδήσεις