ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι κατά Γερμανίας: Δεν έχουμε εντολή να ικανοποιούμε τη Γερμανία

Ντράγκι κατά Γερμανίας: Δεν έχουμε εντολή να ικανοποιούμε τη Γερμανία

Σαφές μήνυμα προς τη γερμανική πλευρά για τις επικρίσεις που δέχεται η ΕΚΤ σχετικά με την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, έστειλε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δρα ανεξάρτητα και υπακούει στους νόμους της Ευρωζώνης και όχι στους πολιτικούς, με στόχο τη σταθερότητα των τιμών για όλη την Ευρωζώνη.

«Έχουμε μία συγκεκριμένη εντολή να εκπληρώσουμε, δεν έχουμε εντολή να ικανοποιήσουμε τη Γερμανία», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί και απαιτηθεί από τις οικονομικές συνθήκες.

Ο Μάριο Ντράγκι επεσήμανε ότι οι συνθήκες στην οικονομία της Ευρωζώνης έχουν παρουσιάσει μικρή βελτίωση, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κυβερνήσεις, αλλά και η Ευρώπη, θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί για τη στήριξη της οικονομίας.

Ο κ. Ντράγκι έστειλε σαφές μήνυμα στις κυβέρνησης για την ανάληψη δράσεων, καθώς όπως τόνισε οι ισχνές επιδόσεις στο μεταρρυθμιστικό μέτωπο των κυβερνήσεων έχει επηρεάσει την ανάκαμψη της Ευρωζώνης. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για τη στήριξη της οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις