ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» Τσίπρα - ΝΔ για το πρωτογενές πλεόνασμα

«Πόλεμος» Τσίπρα - ΝΔ για το πρωτογενές πλεόνασμα

Καμία εγγύηση για την κυβερνητική σταθερότητα, σχετικά με επιπλέον μέτρα εκτός συμφωνίας του Ιουλίου, δεν μπορεί να παράσχει ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να αποφύγει το προληπτικό «πακέτο» των 3,5 δισ. ευρώ - ΝΔ: «Πανηγύρι» η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% έναντι του στόχου για έλλειμμα 0,25% διότι εργαστήκαμε με σχέδιο και επιμονή. Οι Κασσάνδρες διαψεύδονται», έγραψε χαρακτηριστικά στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 και προτάσσοντάς το ως ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί ενόψει Eurogroup και κλεισίματος της αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Euronews, έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, στέλνοντας σαφή μηνύματα στους δανειστές, ενώ δεν παρέλειψε να επιστρατεύσει το χαρτί της πολιτικής αστάθειας, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το επιπλέον πακέτο μέτρων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «πανηγύρι προπαγάνδας» τις αντιδράσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για τις ανακοινώσεις της Eurostat περί πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 0,7% στον προϋπολογισμό του 2015.

«Τα αριστερά πλεονάσματα είναι συνέπεια της στάσης πληρωμών και σκληρής φοροεπιδρομής που διέλυσαν την οικονομία και τα νοικοκυριά», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η δήλωση Κουμουτσάκου έχει ως εξής:

«Πριν δύο χρόνια απαξίωναν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, στήνουν πανηγύρι προπαγάνδας.
Ξεχνούν, όμως, να πουν ότι τα "αριστερά πλεονάσματα" -αντίθετα από τα προηγούμενα- είναι συνέπεια στάσης πληρωμών και σκληρής φοροεπιδρομής που διέλυσαν την οικονομία και τα νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση Τσίπρα προκαλεί και πάλι την κοινή λογική και τους πολίτες που καθημερινά:

Βλέπουν τη σύνταξή τους να εξαερώνεται.

Γονατίζουν πληρώνοντας όλο και περισσότερους φόρους.

Τρέμουν που βλέπουν τον εφιάλτη της αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού, του νερού, του τηλεφώνου ακόμα και του διαδικτύου να γίνεται πραγματικότητα.

Και πάνω από όλα, βιώνουν την οδυνηρή ανεργία που εκτινάχθηκε, την ώρα που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους η κυβερνητική προπαγάνδα πέφτει στο κενό. Δεν πείθει κανέναν. Οι πολίτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων