ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καζάνι που βράζει η ΝΔ - Αιχμές για την απουσία της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο

Καζάνι που βράζει η ΝΔ - Αιχμές για την απουσία της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο

Ενστάσεις για την απουσία της ΟΝΝΕΔ από το 10ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που ξεκινά αύριο τις εργασίες του, εκφράζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στελέχη του κόμματος έθεσαν επί τάπητος τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ τα εννέα μέλη της πολιτικής Επιτροπής, που είχαν απευθύνει τη σχετική πρόσκληση εξέδωσαν ανακοίνωση.

«Πιστεύουμε ότι η απουσία και ο αποκλεισμός της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο δεν δίνει λύση , αλλά μεγεθύνει το πρόβλημα. Τα όποια λάθη και παραλήψεις ήταν όντως πολλά και πρέπει να επισημανθούν και να αντιμετωπιστούν. Αλλά, είναι διαφορετικό ακόμη και η καταδίκη κάποιων κεντρικών στελεχών από την συνολική καταδίκη και αποκλεισμό όλων των απλών ΟΝΝΕΔιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο αποκλεισμός της ΟΝΝΕΔ από το πιο σημαντικό συνέδριο στην ιστορία του κόμματος με "συνοπτικές διαδικασίες" αποκόπτει από τις ίδιες τις διαδικασίες το πιο ζωντανό και ιστορικό κομμάτι του κόμματος. Αποκόπτει την ίδια την καρδιά του», αναφέρουν οι εννέα γαλάζιοι.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Το 10ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έρχεται στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο για την χώρα. Σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο προδίδει καθημερινά τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, αλλά οδηγεί σε καταστροφική πορεία την χώρα, μέσα από επικίνδυνες επιλογές στα Μείζονα Εθνικά θέματα, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό και το κυνήγι της Αξιολόγησης που θα φέρει νέα βάρη για τους Έλληνες του μόχθου , της εργασίας αλλά και της ανεργίας.

Μέσα σε αυτή την δύσκολη για όλους συγκυρία , οι Νεοδημοκράτες καλούνται να δώσουν τον αγώνα τους για να περισώσουν ότι μπορούν, πριν η χώρα καταστραφεί εντελώς. Σε αυτό τον αγώνα δίνουμε την μάχη με πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο ο οποίος εξελέγη μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες τον περασμένο Ιανουάριο.

Η σημερινή συγκέντρωση στελεχών και μελών της Πολιτικής Επιτροπής, δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει εσωστρέφεια, ούτε και αμφισβήτηση της ηγεσίας του κόμματος. Έχει σκοπό να στηρίξει την ηγεσία και να βοηθήσει το κόμμα στο άνοιγμά του στην κοινωνία.

Η δύσκολη όμως κατάσταση που βιώνουμε, μας κάνει να νιώθουμε αυξημένη ευθύνη για το μέλλον της παράταξης και θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφράσουμε την ανησυχία μας και να κάνουμε τις κάτωθι επισημάνσεις που σκοπό έχουν την σφυρηλάτηση της ενότητας μέσα από την αποτελεσματικότητα αλλά και την ενδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι η απουσία και ο αποκλεισμός της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο δεν δίνει λύση , αλλά μεγεθύνει το πρόβλημα. Τα όποια λάθη και παραλήψεις ήταν όντως πολλά και πρέπει να επισημανθούν και να αντιμετωπιστούν. Αλλά, είναι διαφορετικό ακόμη και η καταδίκη κάποιων κεντρικών στελεχών από την συνολική καταδίκη και αποκλεισμό όλων των απλών ΟΝΝΕΔιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο αποκλεισμός της ΟΝΝΕΔ από το πιο σημαντικό συνέδριο στην ιστορία του κόμματος με "συνοπτικές διαδικασίες" αποκόπτει από τις ίδιες τις διαδικασίες το πιο ζωντανό και ιστορικό κομμάτι του κόμματος .

Αποκόπτει την ίδια την καρδιά του.

Για εμάς η ΟΝΝΕΔ , είναι η αρχή των αγώνων μας, είναι η εποχή που αποκτήσαμε την ιδεολογική πανοπλία μας απέναντι στην αριστερά, είναι η νιότη μας.

Αλλά, όχι μόνον αυτό. Η απουσία της ΟΝΝΕΔ , αλλοιώνει δραστικά τη σύνθεση του Συνεδρίου, που παράλληλα με την πρωτοφανή και αντικαταστατική αύξηση ιδιαίτερα των συνέδρων του Λεκανοπεδίου, αφήνει πεδίο αμφισβήτησης της νομιμότητας των αποφάσεων του.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι το 10ο συνέδριο θα έρθει να επικυρώσει το σχέδιο του νέου καταστατικού χάρτη του κόμματος και ΟΧΙ απλά τροποποιήσεις, ένα σχέδιο που δεν έχει προκύψει από καταστατικές προσυνεδριακές διαδικασίες όπως πάντα συνέβαινε, αλλά από δημοσκοπικού τύπου διαβουλεύσεις, τότε η σύνθεση του συνεδρίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

ΑΠΟΣΚΙΤΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
ΓΙΑΛΑΜΑ ΜΑΡΙΑ
ΓΙΑΡΕΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΧΡΟΝΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΕΛΛΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΙΝΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχετικές ειδήσεις