ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα… ασφαλείας ονομάζει το νέο Μνημόνιο ο Ντάισελμπλουμ!

Μέτρα… ασφαλείας ονομάζει το νέο Μνημόνιο ο Ντάισελμπλουμ!

Διευκρινήσεις, όχι πάντως και τόσο… πειστικές, έσπευσε να δώσει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε τη δική του… εκδοχή, ο επικεφαλής του Eurogroup, σύμφωνα με τον Guardian, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του Ecofin, υπογράμμισε πως στην ουσία δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο, αλλά για... μαξιλαράκι ασφαλείας σεπερίπτωση που δεν αποδώσουν τα συμφωνηθέντα μέτρα!

«Εξετάζοντας τα τελευταία στοιχεία, οι Έλληνες βρίσκονται σε καλό δρόμο. Πρόκειται απλά για μια επιπλέον ασφάλεια. Αν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί θα το σχεδιάσουμε με τρόπο ώστε να είναι - γιατί πρέπει να είναι - νομικά δυνατός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, εκθειάζοντας την αφοσίωση των Ελλήνων στην εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Αφού σημείωσε, δε, ότι οι Θεσμοί θα δουλέψουν με την ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο Ολλανδός αξιωματούχος δεν παρέλειψε να στάξει… μέλι για την Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται στο σωστό δρόμο προς την επίτευξη των στόχων του μνημονίου», αποκλείοντας ωστόσο για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο ονομαστικού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Σχετικές ειδήσεις