ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικό: «Αρμαγεδδών» στις τσέπες των Ελλήνων από την 1η Ιουνίου – Τι ακριβαίνει

Φορολογικό: «Αρμαγεδδών» στις τσέπες των Ελλήνων από την 1η Ιουνίου – Τι ακριβαίνει

Πανάκριβη γίνεται η καθημερινότητα των πολιτών από την 1η Ιουνίου, δηλαδή ακόμα πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν, με την αύξηση του υψηλού συντελεστή του ΦΠΑ από το 23 στο 24%.

«ΦΩΤΙΑ» ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ – ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ, ΠΟΤΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η κυβέρνηση ακολουθεί σκληρή φορομπηχτική πολιτική και για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δανειστών, χωρίς μάλιστα να πάρει καθαρή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους.

Μετά τα νέα βάρη που φορτώθηκαν στους πολίτες από το ασφαλιστικό, τις επιβαρύνσεις των ελευθέρων επαγγελματιών από το φορολογικό, τώρα έρχεται και η επιδρομή στα εισοδήματα.

Έτσι, με την αύξηση του ΦΠΑ η καθημερινότητα γίνεται ακόμα πιο ασφυκτική για τα νοικοκυριά, καθώς σε λίγες μέρες ακριβαίνουν:

Τυποποιημένα είδη διατροφής, όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, το αλεύρι, το ψωμί του τοστ, οι φρυγανιές, τα μπισκότα, οι γκοφρέτες, τα είδη ζαχαροπλαστικής, η σοκολάτα, το κακάο, οι μαρμελάδες, το μέλι, τα παγωτά, τα αναψυκτικά και οι χυμοί.

Επίσης θα ακριβύνουν η μαργαρίνη και όλα τα λάδια πλην του ελαιόλαδου, πχ, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, σογιέλαιο κτλ.

Ο τομέα της εστίασης, δηλαδή κέτερινγκ, ταβέρνες, εστιατόρια.

Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δηλαδή σε λεωφορεία, αεροπλάνα και πλοία, καθώς και στα κόμιστρα των ταξί.

Με το ΦΠΑ 24% θα αυξηθούν επίσης οι τιμές για τις ζωοτροφές, ενώ απλησίαστη θα γίνει και η επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών.

Καύσιμα: Το πορτοφόλι των Ελλήνων θα δεχτεί κι άλλο χτύπημα από την αύξηση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, δηλαδή σε βενζίνη, ντίζελ, αέριο, γεγονός που θα καταστήσει απαγορευτική τη χρήση του αυτοκινήτου.

Τηλεφωνία: Αύξηση 5% στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας. Η αύξηση μάλιστα είναι χωρίς το ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ στο 24% θα υπάρξει μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Επίσης θα αυξηθεί κατά 10% και το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση

Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έρχονται και στη μπίρα, ενώ αναμένεται να καταργηθεί η έκπτωση στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει στα Δωδεκάνησα.

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού

Εφαρμογή νέου υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση τη λιανική τιμή πώλησης.

Σχετικές ειδήσεις