ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Στα ύψη τα χρέη – Στην ουρά οι οφειλέτες για διακανονισμό

ΔΕΗ: Στα ύψη τα χρέη – Στην ουρά οι οφειλέτες για διακανονισμό

Στο κόκκινο έχουν φτάσει τα χρέη των νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και ο αριθμός των οφειλετών που προχωρά σε διακανονισμό με τις νέες ρυθμίσεις.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ «ΦΕΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 36 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΕΗ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ οι ενεργοί διακανονισμοί ληξιπρόθεσμων αυξήθηκαν κατά 545 εκατ.ευρώ και ανήλθαν στα 845 εκατ.ευρώ.

Οι διακανονισμοί γίνονται με το νέο σύστημα που προβλέπει 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2016.

Τα χρέη ωστόσο προς την επιχείρηση συνεχώς αυξάνονται: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου 2016, μέσα σε ένα τρίμηνο οι απλήρωτοι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 400 εκατ. ευρώ φθάνοντας συνολικά στα 2,7 δισ. ευρώ.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, τα νοικοκυριά «στενάζουν»: Το μεγαλύτερο ποσοστό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προέρχεται από τη χαμηλή τάση.

Μόνο οι επισφάλειες από πελάτες χαμηλής και μεσαίας τάσης το 2015 σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 472 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 781 εκατ. ευρώ έναντι 309 εκατ. ευρώ το 2014.

Πάντως η ΔΕΗ, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες, επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, για ένταξη στο ευνοϊκό αυτό πρόγραμμα ρύθμισης,αποφάσισε να παρατείνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις