Reuters: Η Ελλάδα εξετάζει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές

Newsbomb

Για πρώτη φορά μετά το 2014, η Ελλάδα θα επιχειρήσει να βγει στις αγορές, με την έκδοση ενός ή δύο μικρών ομολόγων, αφού όμως έχει προηγηθεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετρήσει τις αντιδράσεις της αγοράς, αλλά και να στείλει ένα «σήμα» στους επενδυτές.

Το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο ο ακριβής χρόνος έκδοσης των ομολόγων δεν έχει προσδιοριστεί, λόγω διχογνωμίας μεταξύ των μελών του οικονομικού επιτελείου.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, η οποία πιθανώς θα συνεπάγεται τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων» εξηγεί ο υψηλόβαθμος Έλληνας αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσής του, ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαιώνει ότι «οι συζητήσεις με τον ESM συνεχίζονται» και διευκρινίζει ότι «αυτή τη στιγμή εστιάζουν στον τρόπο διαμόρφωσης ενός σταθερού επιτοκίου αποπληρωμής των ομολόγων».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved