Φόρος έως 65% για το αδήλωτο χρήμα

Newsroom Newsroom

Φόρος έως 65% για το αδήλωτο χρήμα

Ετοιμο για διασταυρώσεις εισοδημάτων και καταθέσεων με αυτοματοποιημένες διαδικασίες για την επιτάχυνση των φορολογικών ελέγχων δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Mέσα από ειδική εφαρμογή που έχει πλέον στη διάθεσή του το υπουργείο δίνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες την πλήρη εικόνα για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων ( αναλήψεις- καταθέσεις) προκειμένου να γίνει εκ των υστέρων η σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή έως τώρα απαιτούνταν ακόμη και μήνες με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ολοκλήρωση των φορολογικών ελέγχων.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι με το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα επιταχυνθούν οι έλεγχοι οι οποίοι σε πρώτη φάση αναμένεται να επικεντρωθούν στους 1.2070.047 φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στην ενιαία λίστα που έχει συσταθεί από όλες τις λίστες φοροδιαφυγής.

Ο συγκεκριμένος κατάλογος με τα 1.207.047 ΑΦΜ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- το αρχείο καταθετών από όλα τα ημεδαπά πιστωτικά ιδρύματα με ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε μια χρήση, άνω των 300.000 ή 100.000 ευρώ για χρονικό διάστημα από 2000 έως 2012

- τη λίστα από Έλληνες φορολογούμενους στην Ελλάδα, που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο

- τη λίστα που αφορά 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα που διατηρούν ή διατηρούσαν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη

- τη λίστα που αφορά διοικητές και υποδιοικητές που υπηρέτησαν στο Ε.Σ.Υ. κ.α.

- Οσοι φορολογούμενοι εντοπιστούν να έχουν αδήλωτα θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν χρήση της ρύθμισης εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτου εισοδήματος και να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό περαιτέρω ελέγχους και κυρώσεις με βάση την ισχύουσα κλίμακα όταν αποκτήθηκε το αδήλωτο χρήμα.

Η ρύθμιση θα ξεκινήσει άμεσα από τον Οκτώβριο ενώ εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το εν λόγω νομοσχέδιο για το «μαύρο χρήμα»

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής το νομοσχέδιο για τα αδήλωτα εισοδήματα. Θα προβλέπει φόρο-πέναλτι 45% σε όσους έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό χωρίς να τα έχουν δηλώσει

Ο συντελεστής αυτός μπορεί να φθάσει και στο 65%, καθώς στην ποινή θα υπολογιστεί και ο ΦΠΑ που αναλογεί στα αδήλωτα εισοδήματα και ο οποίος ποτέ δεν αποδόθηκε στο κράτος.

Στην εν λόγω συμφωνία φαίνεται να έχει καταλήξει το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved