ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φρένο σε «ακατάσχετο λογαριασμό» και «αδήλωτο» χρήμα

Φρένο σε «ακατάσχετο λογαριασμό» και «αδήλωτο» χρήμα

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αποχωρούν αύριο με τα αγκάθια τουλάχιστον μέχρι ώρας να παραμένουν και να εναπόκειται η λύση στο ποσοστό υποχώρησης των δύο μερών στς διαπραγματεύσεις.

Βασικές διαφωνίες που μπλοκάρουν τις προθέσεις-εξαγγελίες της κυβέρνησης διατυπώθηκαν εκ μέρους των δανειστών στον ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις και την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Τα δύο νομοσχέδια συζητώνται ξανά σήμερα μεταξύ του Ευκλ. Τσακαλώτου, Τρ. Αλεξιάδη, Γ. Πιτσιλή με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Το χάσμα μεταξύ των δύο μερών προσδιορίζεται στο πώς θα λειτουργεί ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρήσεων και το ποσοστό του φόρου που θα επιβαρύνει αυτούς που έχουν αδήλωτα χρήματα.

Οι διαπραγματεύσεις και το παζάρι είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις χθεσινές συζητήσεις οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν δέχονται καμία ευνοϊκή μεταχείριση, παρά μόνο την αποφυγή των ποινικών κυρώσεων όσον αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα. Ουσιαστικά δηλαδή απομειώνουν κάθε κίνητρο για αυτόν που θέλει να τα δηλώσει.

Οσον αφορά τον ακατάσχετο λογαριασμό η διαφωνία αφορούσε το ποσοστό προστασίας για να θεωρείται ακατάσχετος. Οι θεσμοί ζητούν το 20% ενώ το οικονομικό επιτελείο προτείνει το 60%.

Σχετικές ειδήσεις