ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Το χρέος επιβαρύνθηκε από τους χειρισμούς της τελευταίας περιόδου

Χρ. Σταϊκούρας: Το χρέος επιβαρύνθηκε από τους  χειρισμούς της τελευταίας περιόδου
Η πρόβλεψη της κυβέρνησης για υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, αποτελεί απλώς «ευσεβή πόθο» της, ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο συνέδριο της Prodexpo, ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η μακροχρόνια βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους επιβαρύνθηκε από τους ανερμάτιστους χειρισμούς της τελευταίας περιόδου.

Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν και αρκετοί εξωγενείς παράγοντες, που ενισχύουν τις αβεβαιότητες και προσθέτουν καθοδικούς κινδύνους στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στις προϋποθέσεις, ώστε να σταθεροποιηθεί και πάλι η κατάσταση και να μπει η χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα,

- η διαμόρφωση μιας συνεκτικής και αποφασιστικής κυβέρνησης, η οποία να διαθέτει ένα συγκροτημένο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας.

- η υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων και η εμπροσθοβαρής προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ακόμη και πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί στο 3ο Μνημόνιο.

- η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις