ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η δεύτερη αξιολόγηση: Η κυβέρνηση θέλει ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα μέσα Νοεμβρίου

Ξεκίνησε η δεύτερη αξιολόγηση: Η κυβέρνηση θέλει ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα μέσα Νοεμβρίου

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί έως τώρα συζητήθηκε κατά τη σημερινή (23/10) πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της β' αξιολόγησης εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά από την ολοκλήρωση αυτής της συνάντησης, που είχε ως αντικείμενο την επισκόπηση των βασικών πεδίων της δεύτερης αξιολόγησης και στην οποία από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και οι επικεφαλής των κλιμακίων θα επανέλθουν μετά από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου. Στο τέλος Νοεμβρίου θα συνέλθει το Euro Working Group και η κυβέρνηση επιζητεί να έχουν κλείσει έως τότε όλα τα θέματα της β' αξιολόγησης, ώστε μετά από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση κατά τη δεύτερη κάθοδο των δανειστών που θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του πρωινού γύρου επαφών.

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ορίζοντας για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συζήτησης είναι τα Χριστούγεννα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων που απασχολούν του ΔΝΤ αλλά και της διευθέτησης του χρέους.

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι επίσης η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο εξωδικαστικός διακανονισμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Σχετικές ειδήσεις