ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Με το καλημέρα» η Βελκουλέσκου δέχθηκε τον Στουρνάρα

«Με το καλημέρα» η Βελκουλέσκου δέχθηκε τον Στουρνάρα

Την πόρτα του Χίλτον πέρασε λίγο πριν τις 10.00 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ όλοι ανέμεναν τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη,για να ξεκινήσει η συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, με την παρουσία και της Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ.

Σήμερα η κυβέρνηση μπαίνει «στα βαθιά» της διαπραγμάτευσης για την β΄αξιολόγηση, προσπαθώντας να κλείσει το συντομότερο και με τις κατά το δυνατόν μικρότερες δυνατές απώλειες τα ανοικτά μέτωπα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρίσκετε η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), κυρία Ντέλια Βελκουλέσκου. Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν έως την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου με τους δανειστές να αναχωρούν και θα επιστρέψουν μετά το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου, για την τελική αναμέτρηση ως την 5η Δεκεμβρίου.

Την Κυριακή το απόγευμα αναμένεται να τεθούν οι επώδυνες αλλαγές στα εργασιακά σε συνάντηση των υψηλόβαθμων τεχνοκρατών των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο. .

Ειδικότερα, το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

11:00- 12:00. Επισκόπηση (υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης).

12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).

14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).

15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).

17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος).