Moody’s: Η κόντρα Ευρωπαίων – ΔΝΤ μπορεί να φέρει εκλογές και νέα μέτρα στην Ελλάδα!

Newsbomb

Τον κίνδυνο για «καραμπόλα» εξαιτίας του αδιεξόδου για τη δεύτερη αξιολόγηση και της διαμάχης των δανειστών, επισημαίνει σε έκθεσή της η Moody’s.

Η Moody's σημειώνει ότι οι διαμάχες μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας θα αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση να λάβει περισσότερα μέτρα προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Μια τέτοια εξέλιξη όμως συνεπάγεται αύξηση των πιθανοτήτων για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, με δεδομένο ότι μια τέτοια κίνηση έχει αυξημένο πολιτικό κόστος και η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι … ισχνή.

Όπως σημειώνεται, από τις κάλπες θα μπορούσε να προκύψει μια συντηρητική κυβέρνηση που θα είναι πιο προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις αλλά και πάλι η οικονομία θα πλήττονταν από την παρατεταμένη αβεβαιότητα.

Η Moody’s αναφέρει ότι δεν αναμένει χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι προς το συμφέρον των πιστωτών, ωστόσο είναι αυξημένος ο κίνδυνος αθέτησης των πληρωμών στις επερχόμενες λήξεις ομολόγων.

Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει τον Ιούλιο του 2017 ομόλογα ύψους 2,3 δισ. ευρώ σε ιδιώτες και 3,9 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.

Η κυβέρνηση έχει επίσης λήξεις ομολόγων 1,6 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Αν όμως δεν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και η Ελλάδα δεν έχει λάβει χρήματα από τον ESM, τότε τα πράγματα στενεύουν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved