ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Παράθυρο» Ντομπρόβσκις για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο - Δεν μπορεί να κάνει πίσω η κυβέρνηση

«Παράθυρο» Ντομπρόβσκις για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο - Δεν μπορεί να κάνει πίσω η κυβέρνηση

Θετικός για μια «τεχνική συμφωνία» για την Ελλάδα ήταν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης (14/2) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ατυχήματος, ενώ χαιρέτησε την θετική τροχιά που έχουν μπει οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη διεξαγωγής ενός τρίτου προγράμματος.

Ο ίδιος κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως έχει γίνει μεγάλη δουλειά στις μεταρρυθμίσεις και δρομολογούνται περεταίρω δημοσιονομικές προσπάθειες με σημαντικότερα παραδείγματα το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και την ανεξαρτητοποίηση της γενικής γραμματείας εσόδων.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να πει πως η εφαρμογή των ψηφισθέντων μέτρων που δεν έχει γίνει ακόμα είναι «αχίλλειος πτέρνα» για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ενώ τόνισε πως τώρα δεν είναι η ώρα η κυβέρνηση να κάνει πίσω στα «πολιτικά δύσκολα» μέτρα.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις είπε χαρακτηριστικά πως έχουν περάσει από την Ελληνική Βουλή πάνω από 200 μέτρα από την αρχή του τρίτου προγράμματος τα οποία πρέπει να αναγνωριστούν ως πρόοδος και συνεπώς η Επιτροπή δίνει τεχνογνωσία στην Ελλάδα έτσι ώστε να συμβάλει στην εφαρμογή τους.

Τέλος ο ίδιος υπογράμμισε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη.

Σχετικές ειδήσεις