ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζανακόπουλος: Υπάρχει η δυνατότητα για συμφωνία στο ερχόμενο Eurogroup

Τζανακόπουλος: Υπάρχει η δυνατότητα για συμφωνία στο ερχόμενο Eurogroup

Η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, είναι δεδομένη και δεδηλωμένη, στόχος η αξιολόγηση να κλείσει χωρίς επιπλέον λιτότητα, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ

Τόνισε ότι αυτή είναι μια διαπραγματευτική θέση από την οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει, όχι για λόγους εμμονής, αλλά γιατί δεν χρειάζεται νέα λιτότητα με δεδομένη την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τη διαπραγματευτική μας θέση δεν πάμε για να την χαρίσουμε, πάμε για να την κερδίσουμε, σημείωσε. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ δύο αναγκών, να κλείσει η αξιολόγηση και να κλείσει με κοινωνικά βιώσιμο τρόπο, είπε.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν ήρθε από τις Βρυξέλλες αυτές τις μέρες κάποια πρόταση-πακέτο και πως αυτό που συζητείται είναι το base line σενάριο, δηλαδή οι εκτιμήσεις στη βάση των οποίων θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι τεχνικές πια συζητήσεις για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης. «Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα και οι πολιτικοί όροι ώστε την 20η Φεβρουαρίου, να υπάρξει μια τέτοια συμφωνία».

Ερωτηθείς σχετικά με σημερινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισήμανε πως είπε ότι δεν θα έχουμε τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης στις 20 Φεβρουαρίου, εξηγώντας ο κ. Τζανακόπουλος πως τυπικό κλείσιμο σημαίνει ότι όλες οι διαδικασίες έχουν λήξει και μπορούν να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις των δόσεων. Ο κ. Ντάισελμπλουμ λοιπόν μίλησε τυπικά και τεχνικά, σε κανένα σημείο δεν είπε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα συμφωνίας επί των κεντρικών αξόνων, υπογράμμισε.

Σημείωσε ότι πολιτική λύση στο Eurogroup της 20ης επιδιώκει και η κυβέρνηση και οι θεσμοί και το σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

Σχετικές ειδήσεις