Μοσκοβισί: Ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα

Μοσκοβισί: Ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα

Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος κατά τη συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

«Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δίνει στην ελληνική οικονομία μια ευκαιρία να γυρίσει σελίδα μετά από μια μακρά περίοδο αβεβαιότητας», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό προϋποθέτει τη συνέχιση των προσπαθειών για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, όπως η υλοποίηση της στρατηγικής για τα «κόκκινα» δάνεια, η διασφάλιση των καλύτερων διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και η εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, ο κ. Μοσκοβισί καλωσόρισε το γεγονός ότι υπάρχει η πρόθεση να ολοκληρωθούν τραπεζικές μεταρρυθμίσεις - κλειδιά και να επιλυθούν προκλήσεις που έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν.

«Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές και όλους τους θεσμικούς εταίρους προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα και η χώρα να μπορεί να σταθεί και πάλι στα δυο της πόδια», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕΤ συνάντησε επίσης τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο και, τέλος, συναντήθηκε με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.