ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έπεσαν» στα 3,842 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα της γενικής κυβέρνησης

«Έπεσαν» στα 3,842 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα της γενικής κυβέρνησης

Μείωση σημειώθηκε τον Μάιο, στιςληξιπρόθεσμες οφειλέςτης γενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ποσό των ληξιπρόθεσμων τον Μάιο μειώθηκε στα 3,842 δισ. ευρώ από 3,913 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Τον Μάιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,210 δισ. ευρώ, έναντι 1,050 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης περιορίστηκαν στα 30 από 70 εκατ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν.

Από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είχαν διατεθεί προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, χρηματοδοτήσεις ύψους 173,4 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο διάστημα, οι πληρωμές που καταβλήθηκαν από φορείς για την εξόφλησή των υποχρεώσεων αυτών ανήλθαν σε 291 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των ταμειακών διαθεσίμων που υπήρχαν από το προηγούμενο έτος για τον ίδιο λόγο.

Για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι εγκρίσεις χρηματοδοτήσεων από τον προϋπολογισμό, από την αρχή του έτους έως και τον Μάιο, ανέρχονταν σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν καταβληθεί 85,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, για τη χρηματοδότηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έως και τον Μάιο, είχαν διατεθεί 170 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό και είχαν καταβληθεί 121,6 εκατ. ευρώ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις